Even zagen over kwaliteit

- Posted in belgische-problemen

Wat is het punt van iets te maken als je het niet kwalitatief kan?

In het videootje “De Wever ziet gelijkenissen met Thierry Baudet” van VTM gaat de audio mix de mist in. De video is ook een rare mix tussen een interview-citaat en een soort “informatieve” video waar je door middel van de titles ook kan volgen waar het over gaat. Waarschijnlijk om je te triggeren als het voorbijkomt in een Facebook news feed. Want zo’n rommel leren ze je tegenwoordig op social media school.

Dan zie ik 10 seconden later deze tweet van Monkey Politics. Waar Wouter Verschelden een uitleg doet voor zo’n afschuwelijk belichte muur dat ik de pointe van de video niet heb gesnapt. Ik ken dit soort slechte belichting met één lamp, want ik heb ook al eens zo’n video gemaakt toen ik aan het oefenen was. Maar ik heb die wel nooit gepubliceerd op een professionele nieuwssite.

Kunnen we het iets beter doen? Als je geen resources hebt voor een video, schrijf dan misschien gewoon een artikel. Niet alles hoeft een video te zijn. Beter één goeie video dan 10 slechte.

Sorry, het moest er even uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *