Plannen

- Posted in nederlands professioneel voornemens

Ik heb met het fantastische Miro een brainstorm gemaakt over hoe mijn 2020 er moet uit zien, en op werkvlak zie ik dat er een duidelijke verschuiving is van wat ik wil doen.

Een stukje van de brainstorm

Ik maakte de voorbije 1,5 a 2 jaar al een verschuiving van design naar design management. Nu is het voor mij heel duidelijk dat ik in de plaats van zelf veel designprojecten op te leveren ik veel meer zie in het opleiden van mensen om dat op een goede manier te doen.

Eén van de zaken die ik een nieuwe kans wil geven is meer gastlessen geven op scholen. Ik heb dit ooit eens gedaan en dat viel toen een beetje tegen (het was vrijdagochtend en er letten maar weinig mensen op :)) maar ik geef het een nieuwe kans.

Daarnaast zijn er de community events. Vorig jaar organiseerde ik een evenement over design systems. In de zomer ging mijn interesse terug naar front-end en werd ik geïnteresseerd in het framework Svelte.

Daar moest natuurlijk iets mee gedaan worden, dus nu is er de Svelte Society Belgium, waarmee we in maart een 1e evenement organiseren. Dit wordt een code-along waar we een kleine web app bouwen.

Ik ben van plan om een combinatie van Figma en Svelte als methode te gebruiken om web design + development aan te leren op een moderne manier. Hoe dat juist tot uiting gaat komen moet ik nog bedenken. Maar voor mij zijn dit de tools van de toekomst.

Er moet natuurlijk ook brood op de plank komen. Naast UI design projecten met Mono wil ik mijn commerciële Figma workshop op regelmatige basis beginnen herhalen. Op 30 januari is de tweede editie. De eerste was heel tof, ik heb me er zelf mee geamuseerd, en wegens een ziekte en meer geïnteresseerden dan ik dacht is er snel een 2e editie. Misschien kan dit wel iets herhalend worden, we zullen zien.

Veel plannen – nu nog uitvoeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *