Een andere mening

- Posted in persoonlijk reflectie

Ik hecht waarde aan andere meningen. Andere meningen zorgen ervoor dat je je eigen meningen in vraag stelt. Zeker als ze goed onderbouwd zijn, is een andere mening een geschenk. Een andere mening zorgt voor kritisch denken. Een andere mening kan ervoor zorgen dat je eigen mening verandert.

Het is daarom dat ik eigenlijk een beetje gepikeerd ben dat sommige mensen die een andere mening niet waarderen, een meningbubbeltje creëeren door andere meningen te blokkeren. Door enkel maar mensen toe te laten die jouw mening volgen, krijg je gewoon een hoop ja-knikkers die in een cirkeltje dezelfde mening poneren. Dat kan toch nooit leiden tot enige kritische reflectie?

Zeker op social media, in combinatie met je natuurlijke filterbubbel, zal je dan slechts 1 kant zien. Zoiets werkt polarisering in de hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *