Monarca

- Posted in kijktip series

Ik heb een serie-aanrader op Netflix: Monarca.

Maar wat kan ik zeggen zonder veel weg te geven? Het is een beetje de Succession van Mexico.

De serie gaat over een familie die in de tequila-handel zit, maar eigenlijk vooral een bekend merk heeft en de naam gebruikt om hotels mee te bouwen en te runnen. Het speelt zich af in Mexico, vooral in Guadalajara maar ook in Tequila (wat blijkbaar een echte plek is). 

Er zijn 2 seizoenen. Het is spannend. Er is seks, intrige, geweld, … in typische Netflix-fashion wil je telkens de volgende episode zien. Het is geen typische narco-serie maar er komen soms wel elementen naar boven. 

Ik was het vooral aan het bekijken om mijn Spaans te verbeteren en daar actief mee bezig te blijven. Maar of die strategie vruchten afwerpt valt nog te bezien: ik leer gewoon veel woorden als pendejo, chingar etc.

Het lukt me nog niet helemaal om naar Spaanse series te kijken met ondertitels in het Spaans en alles te begrijpen, maar er is wel evolutie.

Kijken die handel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *