San Francisco

- Posted in conference san-francisco

Ik wil iets kwijt over San Francisco. Ik was er recent voor de Config conferentie van Figma.

Het is op sommige vlakken zo’n mooie stad als je het puur visueel bekijkt.

Maar het valt me altijd op hoeveel daklozen daar niet zijn. En je moet weten dat ik in Mexico-Stad woon, niet meteen de meest rijke stad van de wereld.

Het hielp misschien niet dat mijn hotel op een boogscheut van de Tenderloin buurt was, maar de crack rokende, soms rare dingen roepende daklozen stonden in schril contrast met het kraaknette conventiecentrum en hotel. Toen ik aankwam ‘s nachts voelde ik me echt niet op mijn gemak.

Op een ander moment stond ik aan een stoplicht en viel er een sportbijl uit iemand zijn rugzak.

Iemand die er al niet zo fris uitzag. Die zei me dat hij naar een game ging. Axe throwing is een sport zeker… maar in combinatie met de vibe van de buurt begin je dan dingen te denken. SF things, zeker?

Soms denk ik van: ik wil wel eens in de VS wonen. En als ik er dan naartoe ga, dan weet ik het toch zo niet. Maar misschien is het antwoord wel dat je gewoon niet in het centrum van SF rond Market/Powell wil wonen :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *