Kandidatuur – Raad van Bestuur Jong VLD Nationaal

- Posted in jongvld politiek

Ik ben kandidaat voor de Raad van Bestuur voor Jong VLD Nationaal. In deze blog post vind je de twee redenen waarom ik jouw stem verdien.

Ik heb mij enkel kandidaat gesteld voor de Vlaamse kring, omdat ik tegen de provincies ben. Daar zou ik een heel epistel over kunnen schrijven maar dat ga ik u besparen.

1. Een beter congres – Werken vanuit de inhoud

Ik ben nieuw in de politiek sinds januari 2019. Na een exploratie op lokaal niveau was het me duidelijk dat mijn interesse vooral lag op Federale en Vlaamse onderwerpen.

Ik wil mij verder verdiepen in de thema’s die mij dierbaar zijn: openbaar vervoer, digitalisering, ondernemen, werkgelegenheid, subsidiëring (en de nood daaraan) en fiscaliteit.

Ik wil met kennis van zaken kunnen spreken over belangrijke topics die iedereen aangaan, en werken aan oplossingen om het beter te doen. En ik wil anderen helpen om dat ook te doen.

Ik ben daarom het meest geïnteresseerd in meewerken aan congressen en inhoudelijke debatten. De enige manier om politiek sterk te staan is door kennis van zaken te hebben. Als je niet waarover je spreekt, word je zo onderuit gehaald in een debat.

Eerste tussenkomst in februari 2019 op het jongerencongres.
Mijn 1e reactie na de verkiezingsuitslag

2. Een betere website – Betere online communicatie

Als lid van de Raad van Bestuur van Jong VLD Nationaal wil ik in het bijzonder de online communicatie van Jong VLD verbeteren.

Ik wil zorgen dat mensen die interesse hebben om zich aan te sluiten bij Jong VLD een duidelijk pad hebben om dat te doen.

Momenteel hebben we een redelijke slechte Wix website en ik heb grote plannen om die om te vormen naar iets beters. Vanuit mijn verleden als webdesigner en huidig werk als UI/UX designer kan ik mijn steentje bijdragen.

Ik zoek daarvoor trouwens nog vrijwilligers om iets moois te bouwen.

Waarom RvB Nationaal?

Ik weet dat je geen lid van de Raad van Bestuur moet zijn om een engagement uit te dragen voor Jong VLD.

Maar vanuit het bedrijfsleven weet ik dat het wel helpt om in een positie van beslissingsname te zitten om effectief iets te kunnen doen en uitvoeren.

Daarom wil ik lid zijn van de RvB. Dit om ook te kunnen kiezen voor het juiste kernbestuur.

Samengevat

Samengevat – wil je een betere Jong VLD website? Wil je dat we inhoudelijk sterker staan als partij? Wil je een beter georganiseerd congres? Stem Johan Ronsse.

Kandidaat Jong VLD Nationaal – Raad van Bestuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *