Sim Racing (4)

- Posted in games simracing

In de vorige episode ging het nog over verschillende games testen, waarna ik uiteindelijk op Gran Turismo Sport was geland.

Dat is het spel dat ik de laatste tijd het meest gespeeld heb.

David Perel, mijn huidige raceheld (check zeker de man zijn YouTube kanaal) , zei eens dat sim racen een beetje is zoals trainen. Hoe meer je traint, hoe beter je wordt.

Ik heb dat ter harte genomen, en ik “train” dus op mijn sim racen om telkens beter te worden. Ik ben ook real-life beginnen trainen maar dat is een ander topic.

Een deelaspect van beter worden is volgens mij analyse van je werkpunten. Daarom ben ik begonnen met video’s te maken, om duidelijk te kunnen zien waar ik bv. een slechte rijlijn neem of waar ik iets sneller zou kunnen zijn.

Vorige week maakte ik deze video over de Daily Race B.

Gran Turismo – Daily Race B – Dragon Trail Seaside – 1:30:806

Toen heb ik gemerkt dat als je de input (brake/acceleration) niet kan zien dat het niet zo nuttig is om een filmpje te hebben. Dat kan beter dacht ik. Vandaag maakte ik een 2e filmpje waar je de inputs op kan zien.

First online victory at Suzuka (Daily Race B.)

In deze video geef ik uitgebreid commentaar op een race. Voor mij is dit ook weer een manier om wat bij te leren over video’s bewerken.

Het lastige hier is dat je dus constant je PS4 beeld moet opnemen via de “broadcast gameplay” functie. Er bestaan ook van die Elgato bakjes, maar dat is weer een kostelijke affaire.

En hetgene mij daar vooral in tegenhoudt is dat je dan ook een ontvanger moet hebben, een PC dus, en mijn gaming setup staat op een ander verdiep dan mijn PC. Enige praktische bezwaren dus. Moest Apple nu eens een deftige laptop uitbrengen had ik nooit een iMac gekocht. Maar ik wijk af.

Volgende stap: betere kwaliteit. Een beter verhaal vertellen. En misschien eens experimenteren met een camerabeeld van het stuur/de pedalen zelf.

In de reeks “tijden” om te vergelijken binnen 6 maanden:

  • Gr 2 – Dragon trail Seaside – 1:30:806 (Xanavi Nismo)
  • Gr 3 – Suzuka – 2:03:186 (Audi R8)

Sim racer out!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *