Fictie (gegrond in de realiteit)

- Posted in mediaconsumptie nederlands - 2 comments

Ik keek onlangs nog eens naar Eyes Wide Shut, en besloot dat toch een bijzonder goede film is. Ik refereer af en toe in een melige bui naar een scéne uit Boyhood. En als ik nog eens nadenk over ooit een film maken, dan is Any Way The Wind Blows de eerste referentie die over de tong rolt.

Ik keek één aflevering van Over water, ik ga er nog eentje bijdoen, maar ik ben niet helemaal gegrepen.

Ik wil nu de Before reeks (Before Sunrise / Before Sunset / Before Midnight) herbekijken, waar ik erg fan van was de eerste keer dat ik dat bekeek.

Ik heb het steeds minder voor fantasieverhalen. Je zou me niet kunnen overhalen om een heel seizoen van The Mandalorian of het nieuwe Star Trek: Picard te zien (als dat al beschikbaar zou zijn in België). Ik heb wel genoten van The Witcher, maar dat was eerder een uitzondering.

Het is wat, smaken die veranderen.

2 Comments

  • Ad says:

    Het lijkt erop dat we dezelfde filmsmaak hebben :)

    De Before-trilogie staat op mijn watchlist maar heb ik nog niet kunnen bekijken, daar moet ik dringend eens werk van maken.

    Het je La vie d’Adèle & Le premier jour du reste de ta vie al gezien?

  • Johan says:

    La vie d’Adèle wel, die vond ik wel goed, maar die andere zegt mij niks, ik check het :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *