Slimme regels a.u.b. (mondmaskerplicht in de praktijk)

- Posted in politiek - 1 comment

Wie o wie zit er in dat veiligheidsoverleg en waarom kunnen ze geen slimme regels bedenken?

Het enige dat ze eigenlijk moeten zeggen is dat je altijd verplicht een mondmasker moet bijhebben, en als je dichter dan 1,5m bij iemand anders in de buurt komt, dat je dat dan opzet. En dat het in elke binnenruimte die niet jouw woning is verplicht is om het mondmasker op te zetten.

Vanaf vorige week dinsdag werd een mondmasker verplicht “in het gehele publieke domein” in Antwerpen. Met andere woorden, als je gaat lopen, zoals ik tegenwoordig wel regelmatig ga doen, moet je een mondmasker ophebben. Dit is toch niet te begrijpen? Dit is gewoonweg niet gezond.

Het moeten ophebben van een mondmasker is voor mij goed als het nodig is, maar als het niet nodig is, haalt het ook het plezier weg van bv. een gezond fietsritje op rustige wegen ‘s avonds.

Mijn voorstel: je moet een mondmasker bijhebben, en het aandoen als je mensen passeert dichter dan 1,5m afstand. De regel in paragraaf 2 covert dit reeds.

Laten we het zinnig houden. Er is al reeds een coronaregels-moeheid, laten we niet overdrijven met onzinnige regels die echt niet gaan helpen.

1 Comment

  • Daniel Calders says:

    “Mondmaskers zijn in de hele provincie Antwerpen verplicht, maar voor mensen die “intensief sporten” wordt een uitzondering gemaakt. Dat heeft gouverneur Cathy Berx verduidelijkt. Het mondmasker is niet verplicht voor recreatieve sporters, als de activiteit gebeurt op een plaats “waar het risico op overdracht bijna nihil is”. De beslissing is ingegeven door het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie die op de risico’s van intensief sporten met een mondmasker wijst.”

    zie: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/13/coronavirus-antwoord-op-uw-vragen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *