Computer says no

- Posted in computers rant

De meeste mensen gebruiken hun computer omdat het moet, en ik denk dat ik stilaan ook zo ga worden. Want de laatste weken hebben de computers zoiets van: FU Johan, we gaan u gewoon een beetje tegenwerken.

  • Mijn Withings horloge is gestopt met werken, de minuutwijzer draait niet meer. Een week in rijst leggen brengt geen soelaas. Weer een apparaat voor de IoT graveyard.
  • Mijn iPhone SE2 heeft ‘s avonds vaak geen batterij meer, terwijl ik ‘m overdag amper gebruik. Mind you, dit is een GSM die 5 maanden in gebruik is.
  • Mijn Apple Notes app heeft een gigantische memory leak die er basically voor zorgt dat mijn iPhone niet meer functioneert. Er blijft altijd maar storage ingenomen worden waardoor ik uiteindelijk geen plek heb op m’n phone, terwijl er eigenlijk meer dan genoeg plaats is.
    • Ik ben nu overgeschakeld ben op Bear maar vind het niet helemaal je-dat. Ik zou eigenlijk gewoon graag bij de officiële notes app blijven.
  • Dan op de echte computer, Alfred en Google Drive zijn geen goede vriendjes, en ik heb er 2 weken over gedaan om een halve oplossing te vinden. Ik zet ook vaak links naar Google Drive folders in de Finder zijbalk voor easy access, maar die verdwijnen telkens. Gelukkig heeft Xavier daar een truukje voor met aliases, dat ik nog eens moet proberen.

De computers, ze zijn precies op zomervakantie. En mijn geduld om elk klein software probleem te gaan researchen is ook een beetje op. Vroeger ging ik daar nog achter en spendeerde ik uren om zo’mn dingen te fixen.

Ik snap Rasmus als hij zegt dat hij bij OSX10 blijft in plaats van 11, omdat je daar nog enige controle blijft hebben over je computer bij problemen. Alle problemen die hierboven beschreven zijn, zijn het gevolg van matige software.

Je zou denken dat dingen vooruit gaan, maar ze gaan ook achteruit. Ik word misschien gewoon “nen oude mens”. Maar mensen moeten ook maar deftige software schrijven gvd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *