Mexico

- Posted in lifelog mexico persoonlijk reflectie

Ik word het wel wat gewoon hier na een dikke 1,5 maand. We hebben nu een appartementje. Ik heb een visum voor een jaar. Ik weet waar ik mijn inkopen moet doen. Heb een fiets gekocht en een computerscherm.

En donderdag komt er een nieuwe bureau aan. De IKEA hier was precies door al zijn voorraad, maar op een dag was ik nog eens aan het checken en – aha! – mijn bureaustoel en voorkeursbureau was terug op voorraad. Er moet een boot van Zweden zijn gekomen, ofzo.

Ik probeer op te staan om 5u30 om de Europese middag mee te pakken – om 6u aan mijn bureau, dan is het 13u in België. Voorlopig gaat dat goed, vind ik. Ik zou het eens aan mijn collega’s moeten vragen wat zij vinden. Maar één stiekem voordeel is dat ik in de namiddag nooit meetings heb, en dus lekker geconcentreerd kan doorwerken.

Het thema van de voorbije maand is een nieuw project waar ik bijzonder weinig over kan zeggen. Daarnaast probeer ik de front-end implementatie van ons design systeem op een nieuwe niveau te brengen. Na een tweetal maanden mobile design verwelkom ik terug een beetje front-end.

Mijn werkdag stopt dan typisch rond 15u30-16u afhankelijk van hoeveel pauzes. En dan zou je denken: dan heb je nog een hele dag om dingen te doen… maar de realiteit is, een mens heeft maar zoveel energie, dus ergens rond 20u30 of 21u is het al bedtijd. Een heel ander ritme dan om middernacht gaan slapen in België.

Wat ik mis: mijn vrienden, mijn familie, en raar maar waar, om een beetje op de hoogte te zijn van de Belgische (politieke) actualiteit. Nog iets dat ik mis: de kwaliteit van de supermarkten. Wat ik niet mis: donkere winters, de Belgische regen, het verkeer rond Antwerpen, en de NMBS.

En o ja, ik wil jullie niet jaloers maken, maar het is hier 25 graden vandaag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *