Mexico (2)

- Posted in lifelog mexico persoonlijk reflectie

Een update na 2,5 maand. Zoals ik in mijn vorige post rapporteerde wordt ik het hier wel wat gewoon.

Het appartment krijgt meubel-gewijs vorm. Het opstaan op een ontieglijk uur lukt wonderwel – en dat voor een avondmens.

Qua werk neigt het meer naar front-end dezer dagen. Uit eigen keus – ik wil graag software écht naar een hoger niveau krijgen niet blijven steken in concept designs.

We gebruiken wel niet echt mijn favo technologie (React…) maar ik leer wel het een en ander bij over software engineering.

Na jaren nooit echt de switch te maken naar een “echte” IDE heb ik nu écht de switch gemaakt naar IntelliJ.

Ik moet wat meer tijd steken in Spaans leren, maar heb eigenlijk wel vrij veel werk. Ik denk dat het echte taalniveau er pas van gaat komen als ik a) ofwel een dedicated cursus volg of b) in een Mexicaanse context zou werken. Het eerste zou er nog van kunnen komen, voor het 2e is de kans vrij klein. Europese of Amerikaanse klanten betalen nu eenmaal beter ;)

Qua games heb ik na een lange gameloze-periode (met uitzondering van Tunic als tussendoortje in de kerstvakantie) eindelijk tijd kunnen maken voor 2 games: Age of Empires 4 en Elden Ring.

AoE4 neemt de bovenhand met ondertussen al een kleine 30 uur op de teller. De verschillende civs zijn leuk om mee te leren spelen, en ook al draait het vrij brak op mijn oude MBP15, het blijft leuk.

Elden Ring moet nog een beetje openbloeien, voorlopig vind ik het alvast vrij enjoyable. Ik zit een paar uur in de game en hoor dat het pas na een acht of tiental uur echt begint.

Daarnaast, niet om de Belgen jaloers te maken, maar hier is het lekker 28 graden. Iets te warms zelfs.

Qua vrienden is het een beetje zoeken. Ik moet nog een beetje socialer worden denk ik. Misschien iets van sport oppikken. Heb alvast mijn fiets ietwat beter laten afstellen.

Qua reizen heb ik een ticket voor CSS day geboekt, in juni – en in augustus ga ik ook nog een keer richting Europa. Er zijn wel wat reizen gepland. En mijn familie komt eens een kijkje nemen in Mexico stad! Hoera.

Over en uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *