Stemadvies

- Posted in belgische-problemen openvld politiek

Morgen trekken we allen naar de stembus. Ik heb maar 1 stemadvies. Een negatief advies. Stem alsjeblieft niét op Open VLD.

Ik heb deze partij een kans gegeven, heb de interne werking bestudeerd, en ik kan enkel observeren: wat er in zit komt niet naar boven. In theorie is het een liberale partij, maar in de praktijk weet ik niet meer wat het is.

Er zijn talentvolle jongeren met goede liberale ideeën, maar het zit helemaal vast aan de top, bij een paar krokodillen die zich vastbijten aan het klein beetje macht dat ze nog hebben.

Dat Egbert Lachaert ontslag nam als voorzitter — door de ideologische spreidstand die gecreëerd werd Vivaldo met De Croo als premier — was pijnlijk.

Dat De Croo 2 weken voor verkiezingen in plaats van zijn regering te verdedigen een shift naar rechts maakt en zijn eigen beleid begint aan te vallen… en zo dus terecht komt bij waarvoor Lachaert pleitte, is des te pijnlijker.

Vorige zomer is voorzitter Tom Ongena ondemocratisch verkozen. Dat was wéér het zoveelste moment waar ik dacht: hier ga ik geen energie meer in steken. Als je je interne ledendemocratie niet meer respecteert, wat dan nog wel?

Op samenkomsten van VLD kon ik in de verste verte geen ondernemer bekennen. Vaak was ik de enige zelfstandige in de kamer.

Wat kan Open VLD bereiken met 7% stemmen? Niets.

Even veel als in een regering gaan met 7 partijen.

Ik heb in 2019 op de verschillende niveau’s de vorige regeerakkoorden gelezen en ik kan vooral vaststellen dat het weinige dat daar in staat niet gerealiseerd is.

Ik zou graag willen dat de partij zich stevig kan herbronnen, of dat er een nieuw liberaal ideologisch project ontstaat, want wat er nu is, daar kan je eigenlijk niks mee.

Ik heb 2 weken lang verkiezingspodcasts beluisterd en het topic ondernemerschap is nóóit aan bod gekomen. Ik vind dat extreem pijnlijk.

Niemand heeft echt een plan voor de toenemende vergrijzing en de crapuleus slechte begroting.

Het was een enorm zwakke campagne, die vooral over ego’s ging, en niet over een nieuw politiek project.

Dat kan ik over alle partijen zeggen, maar specifiek Open VLD kán ik niet meer verdedigen. En unlike een heel deel anderen die het nog wel doen, hangt mijn job niet af van de partij.

Ik ben benieuwd naar de uitslag morgen. Maar laat die Open VLD-bolletjes maar links liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *