OCR

- Posted in apps development microsoft workflow

Er stond een tijd een goede demo van de OCR-capaciteiten van Microsoft’s Cognitive Vision API op deze URL.

Ik had die URL goed opgeslagen want ik ben die tool eigenlijk regelmatig beginnen gebruiken om echte data in mijn ontwerpen te krijgen. Het was voor mij de eerste OCR die echt goed werkte.

Ik gebruikte het vaak om van een screenshot naar echte bewerkbare lagen in Figma te gaan. Maar vandaag zag ik dat Microsoft hun site heeft herontworpen, en nu is de demo een andere demo: namelijk het deel van de Cognitive Vision API dat gezichten en andere dingen herkent op foto’s. Heel tof allemaal, maar niet wat ik nodig heb.

Wat doen we dan? Het tooltje opnieuw bouwen. Aldaar.

Nu zou ik daar graag rechtstreeks een bestand op kunnen droppen in plaats van iets te moeten uploaden. Maar dat is iets voor als ik nog eens te veel tijd heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *