Chevy Camaro: a love story

- Posted in cars persoonlijk vakantietip

Ik ging naar de VS, en ik was van plan om een Ford Mustang te huren. Op de site van Hertz had ik er eentje geboekt, voor een vijftal dagen, om van San Francisco naar Portland te rijden. Nu, je hebt niet echt garantie op de exacte auto. Dus je moet een beetje geluk hebben.

Als je bij Hertz boekt, dan is het die auto of een vergelijkbare auto. Aangekomen bij de Hertz locatie vroeg ik benieuwd wat het ging zijn… en uiteindelijk bleek het helaas geen Mustang te zijn, maar een Chevrolet Camaro. Nu, het bleek ook een gloednieuw 2020 model te zijn, SS editie (455hp!), met nog maar 158 mijl op de teller. Nadat ik er een uur mee gereden had, was mijn teleurstelling dat het geen Mustang was al lang weg.

Deurtje open

Algemene indrukken: jezus, dit ding rijdt lekker. Een tikje op de gaspedaal brengt je van een 30km/u naar 50-60km/u met een heerlijke VROEM van de motor.

Ik ben een newbie in de autowereld. Mijn interesse in auto’s is eigenlijk gestart door het sim racen (zie o.a. deze blog post). Ik heb in mijn hele leven nog maar beperkt met andere auto’s dan mijn eigen kleine Japanner gereden.

Dat is dus 200 mijl per uur (321km/h)

Ergens met een Passat, eens met een A1, een A3, eens met een Touareg… een Dockx verhuiswagen… maar nooit lang. Maar nu heb ik mezelf dus iets aangedaan. Door deze ervaring is het verkrijgen van een betere rij-ervaring in mijn dagelijkse leven top of mind geworden.

Deze auto plakte lekker aan de weg, voelde goed aan in de bochten, kon zéér goed optrekken. Buiten dat het een automaat was, was ik helemaal verkocht.

Als een nieuwbakken autogek ben ik nu video’s aan het bekijken over GT86s, Supra’s, Porsche’s – aan het nadenken wat ik eventueel zou kunnen huren, leasen of aanschaffen.

(Met ergens in het achterhoofd ook een idee dat het niet echt milieuvriendelijk is om in 2020 nog een nieuwe sportwagen te kopen. Maar goed.)

Ik heb altijd een hele functionele auto gehad die gewoon diende om van A naar B te gaan. Een viertal jaar geleden heb ik er een road trip mee gedaan en voelde ik in de bergen al een hint van dat autorijden erg leuk kan zijn (ja, voor de vrienden die weten wat mijn auto is, zelfs met die auto). Ik ben ook al heel lang fan van de Ford Mustang.

Zodus kwam er door een recente reis naar SF een plan naar boven: waarom combineer ik dit niet met een roadtrip? Amerika zie je het best met een auto, toch? Ik moet zeggen, ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing. De noordkust van Californië is prachtig en als je er dan nog eens door mag cruisen met zo’n auto. Hot damn. Deze ervaring ga ik nooit meer vergeten.

Dit soort landschap is geen uitzondering

Ik ben al enkele weken mijn vrienden aan het spammen op Whatsapp met foto’s en gedachten over mijn ervaring. Iemand merkte op: Johan is verliefd. Ik zou het daar niet meteen mee vergelijken… maar… als je opstaat en aan een auto denkt. Dan kan je je afvragen wat er mis is.

<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *