Streamz

- Posted in design interface opinie

Ten eerste wil ik zeggen dat door de band genomen Streamz een goede eerste indruk maakt en goed uitgewerkt is. Ik heb dan wel mijn petje opgezet van “het is Belgisch, het is een eerste versie” en ben redelijk mild.

Maar ik zou mezelf als ik niet zocht naar wat er beter kan. 

Technisch werkt het soms nét niet goed genoeg, zeker als je het vergelijkt met rechtstreekse concurrent Netflix.

Je komt terug bij je film op iPad, en de stream is zwart. Je moet uit de film gaan en heropstarten.

Dan, op desktop. De volgende aflevering begint. Chrome op desktop gaat uit full screen en toont de 2e aflevering met je browser chrome zichtbaar. “De Bende van Jan de Lichte” zien met de titel balk van je browser en je favorieten zichtbaar is niet echt een seamless binging experience. Dan maar uit de zetel komen.

Ook op interactiedesign -en IA-vlak gaat het soms de mist in.

Je maakt een lijst, maar de categorie is niet duidelijk zichtbaar en het duurt even eer die categorie er is. Dit is een klassieke indexing bug, maar die kan verholpen worden door een betere UI.

En over die UI gesproken. Daar is toch ook wat werk aan. Een lijst afleveringen kunnen zien als je van het detail van een serie komt? Nee hoor, ga rechtstreeks naar start!

Dit soort mankementen zijn allemaal te verhelpen, maar ze maken een groot verschil in de gebruikerservaring. Ik ben eens benieuwd hoe het allemaal evolueert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *