Nieuw Apple gerief? Neuh, doe mij maar het oude.

- Posted in apple consuminderen rant - 1 comment

Ik word zo’n oude, conservatieve ***.

Ik was een tijd geleden heel even geïnteresseerd in die nieuwe iPad Air, maar eigenlijk boeit het niet. Ik gebruik mijn oude iPad toch alleen maar om YouTube of F1 op te kijken.

Na 10 jaar kan je met een iPad nog altijd niet veel productiefs doen, tenzij je de duurste neemt en hem als computer gebruikt met meerdere accessoires van €100-€300+ euro (en dan nog…)

Ik heb 2 seconden gedacht over zo’n Mac M1, maar eigenlijk, die 16″ die ik kocht is relatieve zooi t.o.v. de kost. Ik laat Apple nog wel even doen, in plaats van beta tester te zijn voor een nieuwe generatie processoren (Ik ben er zeker van dat ik wel een workflow heb die niet gaat werken daarop. Ik zeg maar iets: Parallels).

Een nieuwe iPhone? Mijn iPhone 8 doet het wel goed. Het mini aspect zou me nog kunnen verleiden aan de nieuwe, maar zo mini vind ik die nu ook weer niet eerlijk gezegd.

Die nieuwe headphone ziet eruit als een beha in een doosje en weegt te veel.

Wat betreft de watch heb ik al lange tijd geleden beslist dat ik geen extra notificatie apparaat wil.

Het extern scherm dat Apple uitbracht is veel te duur.

De Mac Pro was al een speciaal, duur geval, voor heel specifiek gebruik, en is nu geen goede koop meer (als het die al ooit geweest is voor mijn werkprofiel) dankzij het verhaal rond de nieuwe chipset. 

De Mac Mini, mja, ik heb al een iMac met een goed scherm. Er is niet echt een reden.

Ik hou het allemaal in het oog, maar, ik laat het Apple gerief voor wat het is, en ik denk: Johan, wees gewoon tevreden met wat je al hebt. Nieuw is niet altijd beter.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *